donderdag 12 januari 2012

"Laptop kan huidaandoening veroorzaken"

Hoewel je een laptop in principe op je schoot moet kunnen houden terwijl je ermee werkt, wordt het steeds vaker afgeraden. Volgens persbureau AP kan je er 'toasted skin syndrome' door oplopen, of een verbrande huid.
Frequente laptopgebruikers klagen vaak over een aandoening waarbij de huid van hun bovenbenen er gevlekt en aangetast uitziet, rapporteert het AP. Amerikaanse specialisten hebben het over het 'toasted skin syndrom', omdat de huid door de laptop opgewarmd wordt.

De aandoening is het gevolg van langdurige blootstelling aan hitte. Zo werd bij een jongen de diagnose gesteld nadat hij gedurende enkele maanden elke dagen urenlang games speelde op zijn laptop.


Hittewerende laag

Het goede nieuws is dat de aandoening - hoe onappetijtelijk ook - relatief ongevaarlijk is. Volgens onderzoekers is er geen verband tussen de verkleurde huid en ziektes zoals kanker. Maar een fraai gezicht is het uiteraard niet. Het veiligste is dan ook de raadgevingen van computerfabrikanten te volgen en je laptop niet op je schoot te nemen. Doe je het toch, leg dan een hittewerende laag tussen je benen en je pc, adviseren specialisten. (hlnsydney/tw)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten